Sunday, March 4, 2012

Sweet and Sunny

 Det har varit en underbart skön helg. Vårkänslorna har varit på topp. Lördag vaknade jag av att solljuset flödade vackert in genom fönstrena. Så vackert när hela lägenheten fylls av solljus på detta sättet.

C bestämde sig för att fixa iordning våran uteplats. Han städade, tog av pressäningen från utemöblerna, skurade trätrallen och gjorde allmänt vårfint. 

Sedan överraskade han mig genom att också se till att tvätta alla våra fönster. Utan att försöka skryta så känner jag ofta att jag har världes bästa make. Medan han jobbade och gjorde fint så bestämde jag mig för att gå iväg till bageriet och köpa lite gott surdegsbröd till kvällens middag. 

På vägen dit passerade jag våran Deli shop som heter Fine Foods. Kärlek och Mat har de som slogan och det är ju verkligen så att kärlek är mat och mat är kärlek. Jag tycker det är kul att handla lite i sådana här mysiga specialbutiker då och då. Det är värt att unna sig något lite extra ibland. Fint kött av olika slag och alla möjliga charkvaror som är jättefina hittar man här.



 De har även en väldigt fin ostdisk.



Fine Foods är både butik och fik/matställe i ett. De har färskt bröd man kan köpa. Bröddisken är förförisk. Den ligger precis vid kassan så det är omöjligt att låta bli att sukta lite efter allt gott man ser här. Men jag gick vidare till Magnus Johansson bageriet för där har de det godaste surdegsbrödet.



Den blev ändå en kasse med lite smått och gott från Fine Foods. Passade på att köpa persilja för den brukar vara väldigt fräsch och fin. Sedan blev det lite oliver och delikatess kapris denna gången.
 
 Vädret var som sagt stålande vackert. Jag blir helt lycklig av att få se och känna solen nu när man under de senaste fyra månderna har levt i en mörk gråskala. Tog en liten omväg på vägen hem så att jag skulle få en skön promenad.



Än har våren inte kickat igång på fullt allvar. Kylan ligger i luften och pendlar. Denna vecka blir det en riktigt kylig start på veckan med minusgrader. Tycker ändå att det är vackert med isflaken som ligger och flyter på ytan.


 
 Men hemma hos oss var det ingen hejd på vårkänslorna. När uteplatsen blivit så fin så kände vi att det var dags att ta fram gillen och köra en grillpremiär. En av C´s äldsta vänner ringde och frågade vad vi hade för oss för hans var ensam på kvällen och hade inga planer så vi bjöd över honom på grillmiddag. Middagen blev supertrevlig och väldigt god.Killarna åt lamm och eftersom jag inte är storförtjust i lamm så valde jag en bit tonfisk istället.  Vi drack ett gott Zinfandelvin och hade en väldigt trevlig kväll. 

Idag är det kallt men klart. Hela minus fyra grader nu när jag cyklade så jag var glad över att jag hade klätt mig varmt. Kallt här i början på veckan och sedan lite varmare mot slutet.

12 comments:

Miss Marie said...

Vad mysigt! Den där mataffären ser verkligen underbar ut med en massa god fräsch mat!

Cecilia said...

Å vad massa gott att äta :-)
Här har vi två små mataffärer.Utbudet här är väl si så där och jag saknar ofta de stora mataffärerna såsom ICA Maxi eller COOP Forum.
Att bo i närheten av ett bageri var länge sedan vi gjorde och det saknar jag också.Jag saknar väldigt mycket märker jag :-)

eastcoastmom said...

Gudar vad det där bageriet ser trevligt ut!!!

Katarina said...

Vårstädning, härlig mat å.. Brödet såg ju härligt ut! Kram

Annika said...

Vilken toppenlördag!
Av allra bästa SLAG!!!
Förstår att du var superglad och lycklig över mkt!
TÄNK att ni fixat decket!!
DET har inte vi gjort ännu.
När jag skriver detta SNÖAR det lite. SJUKT!!
NU kan snön dra dit pepparn växer. Det är försent för den NU!.
Vilken härlig affär ni har så nära er.
MUMS!!
Kram!!

Desiree said...

Marie, jag älskar denna matbutik. Det är så kul att handla här. Lite dyrt som sagt men värt det då och då.
Kram!

Vid fjell og fjord, det är något som jag uppskattar mycket med att ha flyttat tillbaka till Sverige att det finns sådana här butiker med fina ostdiskar och bagerier. Men även våran stora Ica är jag otroligt nöjd med.

EastcoastMom, ja bageriet är underbart och det finns som sagt flera bagerier bara i vårt område i Sjöstaden som är riktigt bra. Jag njuter i fulla drag av sådan här lyx.
Kram!

Katarina, tack så mycket.
Kram!

Annika, OMG snöar det hos dig! Då kan jag tänka mig att du är lycklig. Här har det slagit om och blivit riktigt kallt som sagt men jag är så glad att det inte ska snöa. Nu vill jag ha vår, mera vår, vår för hela slanten :-)
Kram!

Saltistjejen said...

Just sådana där spontana träffar är så härliga tycker jag! Att vänner kan komma förbi eller att man själv tittar in hos andra utan att ha planerat i förväg. Det är underbart! Vad fint att ni har uteplatsen fixad nu! DET är perfekt inför kommande varma fina dagar och kvällar!
Stor Kram och ha en riktigt fin vecka!

Charlie sa ... said...

Kan man få låna Calle ;)

Älskar när solen lyser in sådär Desiree! Du har fångat det så bra med kameran. Älskar såna där bagerier och små affärer med godisar - ostar, charkisar.
Det sätter guldkant på tillvaron.

Härlig helg ni haft!!

Kramar!

Anne-Marie said...

Din Calle verkar vara en fantastisk man. :) Så mysigt med litet lyx i vardagen. Och att unna sig litet extra god mat. Det där vårljuset är något alldeles extra och samtidigt kan det vara väldigt avslöjande. ;) Kramar!

Desiree said...

Saltis, det kändes som ett riktigt vårtecken att både grilla och göra i ordning uteplatsen. Då är den redo efter att vi kommer hem från CA till efter påsk att kunna njutas av direkt. Ja en väldigt lyckad kväll med god mat, gott vin och gott sällskap.
Kram!

Lotta, hi hi om vi bodde närmre varandra hade jag ju kunnat låna ut honom ;-)
Helt otroligt att han fick för sig att både snygga upp där ute och putsa fönstrena. Många pluspoäng för detta initativ. Jag tänkte på dig när jag gick och handlade och tog bilderna på Fine Foods att detta kommer ju bli ett riktigt Lotta inlägg :-)
Kram!

Anne-Marie, ja det är så sant det där med första solljuset på vårkanten att det är underbart härligt men ack så avslöjande då det lyser mot fönsterrutorna. Not a pretty sight. Men nu är rutorna putsade och fina så att man kan njuta av solskenet som lyser in.
Kram!

Sandra said...

Visst är det härligt att våren är på ingång även om vi kanske har lite bakslag just idag. Helgen lovar gott i alla fall =) Kram

Miriam said...

Härligt med grillpremiär! Och jag håller med, att köpa delikatesser i specialiserade affärer är livskvalitet :-)
Kram